Groepen

Jong Nederland landelijk werkt met zogenoemde spelpeilers. Deze zijn sport en spel, creativiteit en buiten leven. Vaak komen al deze spelpeilers terug in de groepsbijeenkomsten en zijn aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen. Jong Nederland landelijk hanteert een aantal leeftijdsgroepen. Deze indeling wordt ook door ons als leidraad gehanteerd. De indeling van de kinderen wordt door de leiding in samenwerking met het bestuur in het begin van het schooljaar vastgesteld. De leeftijd, welke uw kind vóór 1 januari heeft, is bepalend voor de groepsindeling. Hieronder vindt u kort een uitleg over de leeftijdsgroepen.

Minioren: 4, 5 & 6 jarigen (basisschool groep 1-3)
De Minioren vragen om een spel dat bij hun leeftijd past, een spel vol beweging en vol variatie, met korte opdrachtjes waarin ze hun fantasie en hun energie kwijt kunnen.

Maxioren: 7, 8 & 9 jarigen (basisschool groep 4-6)
De Maxioren spelen graag in een groep. Ze zijn van nature actief. Hun wereld is één en al spel, en één en al nieuwsgierigheid. De spelmogelijkheden hiervoor zijn talrijk: sport en spel, er op uit trekken of de wereld ontdekken door middel van opdrachten.

Junioren: 10 & 11 jarigen (basisschool groep 7+8)
De Junioren zijn graag actief bezig in teamverband. Zij hebben een kritische kijk in de wereld om hun heen en willen steeds nieuwe dingen ontdekken. Activiteiten die hen aanspreken zijn: themagericht werken, teamsporten, creatief spel en activiteiten gericht op samenwerking.

Senioren: 12, 13, 14 & 15 jarigen   en   16+ ers (Voortgezet Onderwijs 1-4 en ouder)
Als Senior wil je graag de ‘alledaagse’ sleur ontduiken. Gezelligheid en helemaal jezelf kunnen zijn vinden zij belangrijk. Zij hebben veel behoefte aan het samen zijn in een groep, de eenheid en de sfeer. Veel verschillende types, maar toch één groep. Sommigen vinden het ook leuk om zelf activiteiten bedenken en te organiseren met de vrienden van de club.

Inschrijven en afmelden is mogelijk tot 1 september van elk jaar. Wij kennen een maximale groepsgrootte van 20 kinderen. Gedurende het lopende schooljaar is instromen ook mogelijk in overleg met de betreffende leiding.
Kom gewoon een keertje kijken tijdens de groepsavond.

Inschrijfformulieren vindt u hier.

Afmelden kunt u uw kind via het contactformulier op deze website.